Szwajcarska marka Loulouka jest producentem żywności Premium dla niemowląt w jakości BIO. Założycielami tej marki jest 3 ekspertów w dziedzinie żywienia niemowląt: Michael, Peter i Christiaan, którzy mają wieloletnie doświadczenie. Gdy Peter bezskutecznie poszukiwał najlepszego rozwiązania w żywieniu swoich trojaczków, panowie postanowili połączyć siły i w 2016 roku zaczęli opracowywać własną żywność dla niemowląt. Po trzech latach badań i ciężkiej pracy narodziła się marka Loulouka.
O MLEKU LOULOUKA
Mleko dla niemowląt Loulouka to receptura przygotowana zgodnie z najnowszą wiedzą naukową z zakresu żywienia niemowląt. Loulouka współpracuje tylko z małymi gospodarstwami posiadającymi Europejski Certyfikat Rolnictwa Ekologicznego (tzw. Euroliść) z Alp Szwajcarskich, którzy dbają nie tylko o naturalną dietę bydła, ale także o ich zadowolenie.
Sam proces produkcji odbywa się w szwajcarskich zakładach produkcyjnych z wielowiekową tradycją, co jest gwarancją doskonałej konsystencji i najwyższej jakości produkcji. Mleka dla niemowląt Loulouka składają się w 98,5% z BIO składników, reszta to witaminy i minerały, które również podlegają zgodnie z surowymi normami europejskimi.
Celem zespołu Loulouka jest dochowanie ochrony i opieki nad wszystkimi zwierzętami dostarczającymi rocznie ponad 300 milionów litrów mleka potrzebnego do produkcji mleka dla niemowląt Loulouka, a także wspieranie ochrony środowiska. Loulouka to po prostu mleko bez kompromisów – tylko z naturalnych składników i ekologicznej produkcji.
KORZYŚCI Z MLEKA LOULOUKA:
POCHODZENIE SKŁADNIKÓW
Najwięcej zależy od podstawowego surowca mleka!
Dlatego całe mleko kupowane jest w najczystszej części Europy – w Szwajcarii z lokalnych gospodarstw BIO.
KILKA FAKTÓW O SZWAJCARSKIEJ PRODUKCJI:
KROWY LOULOUKA TO SZCZĘŚLIWE KROWY, KTÓRE DAJĄ SZCZĘŚLIWE MLEKO
Produkcja i pochodzenie składników w Szwajcarii oznacza ochronę środowiska i humanitarne traktowanie zwierząt, co jest najlepszą podstawą wysokiej jakości i zdrowych produktów Loulouka.
MNIEJ BIAŁEK I OCHRONA POSZCZEGÓLNYCH BIAŁEK WEDŁUG OSTATNICH REKOMENDACJI NAUKOWYCH
Badania naukowe pokazują, że spożywanie dużych ilości białka w czasie ciąży i pierwszych lat życia dziecka może prowadzić do późniejszych problemów z otyłością, a także przeciążenia nerek dziecka. Mleko Loulouka ma niższą proporcję białka niż mleka konkurencyjne, a jednocześnie koncentruje się na najbardziej odpowiedniej proporcji białka. Białko mleka dzielimy na dwie główne kategorie, kazeinę i białko serwatki. Białko serwatkowe dominuje w mleku matki, podczas gdy kazeina zdecydowanie przeważa w mleku krowim w stosunku 80:20.
Loulouka ustaliła stosunek kazeiny do białka serwatkowego w następujący sposób:
Loulouka BIO 1 mleko początkowe dla niemowląt – 40:60 podobnie jak w mleku matki
Loulouka BIO 2 mleko następne – 50:50, dostosowane do zdolności trawiennych starszego niemowlęcia i zbliżone do mleka matki starszego niemowlęcia
Loulouka BIO 3 – 0:30, już dla większych dzieci, odzwierciedla skład mleka krowiego, które jest lekkostrawne dla dzieci w tym wieku.
Loulouka 1 i 2 odpowiadają składowi mleka matki w danym wieku dziecka. Mleko matki zmienia swój skład zgodnie z potrzebami i możliwościami trawienia dziecka, tak jak Loulouka zmienia skład swojego mleka zgodnie z potrzebami dziecka, opracowane dokładnie według najnowszych badań i zaleceń w dziedzinie żywienia niemowląt.
W OCENIE MLEKA DLA NIEMOWLĄT KLUCZOWA JEST WYSOKA JAKOŚĆ I STOSUNEK TLUSZCZÓW ZAWARTYCH W MLEKU
Niezwykle kluczowy jest rodzaj tłuszczów w mieszankach dla niemowląt. W mleku matki przeważają nienasycone kwasy tłuszczowe nad nasyconymi. W ten sam sposób zespół Loulouki przystąpił do tworzenia składu mleka Loulouki. Loulouka posiada wyższy udział nienasyconych kwasów tłuszczowych w porównaniu do nasyconych.
Mleko Loulouka zawiera najbardziej odpowiedni stosunek niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tj. kwasu α-linolenowego (ALA) i kwasu linolowego (LA). Za pomocą procesów chemicznych i specyficznych enzymów z kwasu ALA powstaje omega-3 DHA, a z kwasu LA omega-6 ARA.
Jednak oba kwasy potrzebują do tych procesów tych samych enzymów i gdyby było ich nieproporcjonalnie więcej, to zużyłyby one wszystkie enzymy do własnej produkcji i nie wytworzyłyby dwóch niezbędnych kwasów tłuszczowych DHA i ARA. Dlatego Loulouka ustaliła idealną proporcję między ALA i LA, która musi być dostosowana do wieku niemowląt, ponieważ zapotrzebowanie na poszczególne kwasy stopniowo ewoluuje.
Mleko Loulouka zawiera również sam kwas Omega-3 DHA, który pochodzi z oleju rybiego. Tłuszcze rybne niewątpliwie powinny należeć do diety dzieci, są głównymi składnikami prawidłowego rozwoju układu nerwowego dzieci.
Wszystkie tłuszcze razem tworzą doskonały, naturalny mleczny smak.
LOULOUKA ZMNIEJSZYŁA LICZBĘ MOŻLIWYCH ALERGENÓW
Loulouka zamiast lecytyny sojowej stosuje w swoim żywieniu lecytynę słonecznikową, więc nawet niemowlęta z alergią lub nietolerancją soi mogą spożywać mleko.
MLEKO LOULOUKA ZAWIERA NAJLEPSZE ZRÓWNOWAŻONE PROPORCJE WSZYSTKICH WITAMIN I MINERAŁÓW:
Mleka Loulouka zawierają również 100% ekologiczne prebiotyki mleka GOS. Pomagają one w namnażaniu tak potrzebnych bakterii mikroflory jelitowej dla prawidłowego funkcjonowania procesów jelitowych. Niemowlęta karmione mlekiem z prebiotykami mają stolec bardziej podobny do niemowląt karmionych piersią. Prebiotyki poprawiają wchłanianie minerałów, takich jak żelazo i wapń, zwiększają odporność na infekcje oraz poprawiają układ odpornościowy.
DLACZEGO LOULOUKA NIE ZAWIERA OLEJU PALMOWEGO?
W formułach Loulouki nie znajdziesz oleju palmowego, który u niektórych niemowląt może powodować zmniejszenie wchłaniania lub zatrzymywanie wapnia i tłuszczów, zmniejszać zawartość minerałów w kościach i twardszą konsystencję stolca. Ponadto niestosowanie oleju palmowego jest naszą dumą, gdyż jest przyjazne dla środowiska, na którego ochronie również bardzo nam zależy.
W naszych mieszankach stosujemy olej kokosowy, który zawiera średniołańcuchowe tłuszcze nasycone, jest lekkostrawny, wspomaga odporność i działa przeciwzapalnie.
WYBÓR PRODUKTU LOULOUKA OZNACZA BYCIE PRZYJAZNYM ŚRODOWISKU:
= Produkty Loulouka są w 100% zrównoważone.
ZESPÓŁ LOULOUKI
Loulouka to marka stworzona przez rodziców dla rodziców. Zespół Loulouki dba o to, aby wszystkie ich produkty były wytwarzane z najwyższej jakości lokalnych składników w jakości BIO i składa się z czołowych holenderskich naukowców badających najnowszą wiedzę w dziedzinie żywności dla niemowląt. Zawsze są gotowi „dopasować” skład mleka do najnowszej sprawdzonej wiedzy i tym samym zagwarantować rodzicom, że obecny skład mleka Loulouka jest najlepszy, jaki mogą dać swojemu dziecku i tym samym wspierać jego prawidłowy i zdrowy rozwój.
CERTYFIKATY LOULOUKI:
Certyfikat ISO 22000 dla procesów systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Certyfikat SKAL dla produktów ekologicznych
Szwajcarskie przepisy ekologiczne
Szwajcarskie przepisy dotyczące rolnictwa ekologicznego
Certyfikat HACCP
Certyfikat gwarancji Szwajcarii
Szwajcarsko – amerykański system równoważności
Żywność dla niemowląt, przyjazna dla środowiska, pełna niezbędnych składników odżywczych do prawidłowego wzrostu i rozwoju dziecka – oto Loulouka:
Organiczne mleka modyfikowane do początkowego i dalszego żywienia niemowląt – Loulouka BIO
Organiczne mleka kozie do początkowego i dalszego żywienia niemowląt – Loulouka Goat BIO
Organiczne musy owocowe i owocowo-jogurtowe – Loulouka BIO